Anime_Spel

Anime_Spel

Animé tio-i-topp-listor

AnimeSpelPosted by Hegge Wednesday, September 30 2009 18:36:25
Att skapa listor av diverse saker och ting verkar poppis.

Tänkte jag skulle försöka med det också, men det är nästintill omöjligt att skriva ner en tio-i-topp lista på endast genren animé, eftersom det sträcker sig över ett sånt gigantiskt spann.

Så jag nöjer mig, hittills med tv-serier och filmer. (Jag skulle kunna dela upp det i mecha, komedi, psykologi, film...ja hur många som helst).Sett ganska mycket under de (få?) åren jag gluttat på animé. Ju mer jag tänker på att ranka alla serier och inte minst filmer, desto svårare blir det...många orsaker som ska stoppas in, animation, story och inte minst rösterna. Vill gärna slänga in många på nummer ett!smiley Och, kanske framförallt, ju längre tiden går, kanske listan ändras lite...har inte heller (prioriterat) uppdaterat hemsidan heller på ett tag, så att säga, med de senaste jag sett...så bäst att dutta ner en NU! Inspirerar jag någon i Sverige eller som förstår svenska, att få upp ögonen på animé så är det bara skoj.

Animé, tio-i-topp tv-serier:

1: Neon Genesis Evangelion. (Dels för att det var den första jag såg och dels också för att jag gillar mecha, vilket ni snart kommer att märka.)

2: Shadow Star Narutaru. (Ursöt Hoshimaru och tyvärr alldeles för kort serie i min mening!)

3: Kamichu. (Måste stoppa in en serie med en älg! Dessutom väldigt färggrann och gullig.)

4: Fullmetal Panic. (Finns tre tv-serier om dessa ungdomar. Panic är bäst, tätt följd av TSR och den tredje - Fumoffu, är mer komedi. Men helt galen! Sgt Sagara är så förvirrad ibland med en charmig/sexig röst.)

5: Fushigi Yugi. (En lång, urdyr serie att köpa när det begav sig. Tacka Pionéer för det. Magi och historia.)

6: Monster. (Lång serie. Psykologi och drama ut i fingerspetsarna. Väldigt snyggt tecknad. Och Dr Tengma, aahh, så sexig röst!)

7: Lupin. (Mästertjuven som samtidigt ses som en gentleman. Sörjer att rösten till Lupin är död. Ohyggligt lång serie, med nästintill oändligt många filmer, som det kommer nya av då och då).

8: Captain Tsubasa (En av de få sportsaniméer som inte handlar om baseball eller basket. Rekommenderas varmt till fotbollsintresserade.)

9: Texhnolyze. (Mycket bra tecknad, men också en sån mörk och deprimerande sci-fi serie, att man nästan är färdig att ifrågasätta sin egen existens. Och snabbt som tusan kolla på en komedi, eller någonting roligt.)

10: Genshiken. ( Både säsong ett och två. Otroligt rolig att se hur riktiga otakus kan (ur)arta sig. Är du en riktig manga/animénörd?)

Animé, tio-i-topp filmer:

1: Ghost in the Shell. (Yepp, tycker det här med AI är intressant.)

2: Ghost in the Shell - Innocence. (Inte lika bra som ettan, men måste ses hursomhelst.)

3: Castle of Cagliostro. (Viss förkärlek som sagt till Lupin.)

4: Metropolis. (Suveränt tecknad!)

5: Voices of a distance star. (Så långsam att det är lugnande. Och vacker!)

6: Akira. (Lite skrämmande samtidigt som den är rent ut sagt är konstnärligt tecknad.)

7: My neighbour Totoro. (Okej då, måste slänga in en Miayzaki-film, så får det bli den här. Totoro är verkligen ett kramdjur).

8: Patlabor, film 1. (Gillar Oshii och rätt snäll polisfilm)

9: Patlabor, film 2. (Gillar Oshii och rätt snäll polisfilm, den också.)

10: Castle in the Sky. (Halvsorglig och finurlig á la Studio Ghibli.)


  • Comments(0)//animespel.halgealg.se/#post230