Anime_Spel

Anime_Spel

Kortisar om två nyss sedda animé

AnimeSpelPosted by Hegge Friday, December 29 2006 13:04:49

Ja, hur ska jag tillbringa jul och mellandagarna annat än med en och annan animé? Jag är inte så mycket julfanatiker, så tid till animé och spel har det blivit ändå. Jag har sett Guyver - The Bioboosted Armor (äntligen!!) och Zegapain också. Båda såklart mecha,sci-fi. Vissa skillnader dock. Guyver är mjukare i sin animering, litet deppigare, och den röda tråden är urtidsmänniskan, och en strävan i att göra människan till ett bättre slag. Zegapain är mer inriktad på data, och sammankopplingar till The Matrix (och Ghost in the Shell) kan omgående göras. Den röda tråden är sökan efter det eviga livet, och finns det ett evigt liv? Skollivet är mer uppebart här, med tonårsfunderingar. Kanske litet mer svag för denna serie, då den har kopplingar till simningsmiley.

Dessutom så påminns jag starkt om Star Wars, och jargongen i handlingen. Zegapains animering är litet kantigare (som många omedvetna animétittare skulle säga): stora ögon,liten näsa, spretigt hår , som t.ex Dragonball.

Nåja.

Helt klart det bästa med Zegapain är animeringen av skeppen,robotarna,landskapen och ledmotivet. Ledmotivet är medryckande.

Helt klart värda att ses, dock anser jag, bör inte ses av barn som är mindre än 11-12år gamla.

För er därute som är nyfikna på vad som komma skall, funderar jag på att se Witch Hunter Robin, Coyote Ragtime Show, Night Head Genesis, Welcome to NHK, "Garasu no Kantai" ...listan kan göras långsmiley. Ett och annat spel med. Gott Nytt År!

Litet mer om anime' och recensioner av dem , inunder min animesida.

  • Comments(0)//animespel.halgealg.se/#post3