Anime_Spel

Anime_Spel

Folk och älgar

KulturPosted by Hegge Thursday, October 01 2009 12:50:11
På måndag den 5 oktober i SVT2 kl.18, visas en dokumentär: Folk och älgar. smiley.

Tyvärr så är det inte bara ros från älgens synvinkel men som älgdiggare får man väl blunda då, när det riktigt läbbiga visas. Älgar är alltid snälla och goa, om man är snäll tillbaka och framförallt visar först att man gillar älgen. De ger dessutom aldrig upp hoppet att få fritt ströva omkring på jorden. Istället för att mota undan älgen i villaträdgården, bjud på ett smaskigt (halvjäst) äpple. Det är mumsigt värre för älgen och som dessutom känner att du är en snäll varelse. smiley

Såhär beskriver SVT programmet: Naturfilm från 2005 om samlevnaden mellan folk och älgar i Sverige. I oktober är älgjakten en folkrörelse. I trafiken är djuren en stor risk. Kommer de in i våra trädgårdar för att äta äpple försöker vi sjasa bort dem, ibland med dramatiska konsekvenser. Filmen speglar älgens liv i våra svenska skogar, och hur det stora djuret klarar av att leva alldeles inpå oss människor utan att råka alltför illa ut. Inklippta tittarfilmer från Mitt i naturen speglar de komiska situationer som kan uppstår när älgar och människor gör anspråk på samma plats vid samma tillfälle.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.